Jump to content
pratik_asabe

About Using More than two seperate servers.

Recommended Posts

Hello all,

Recently I was trying one experiment but it doesn't work as I expected.. Im not saying it didn't work at all but not the way I wanted..

I have just setup a second server in WHMCS. Would it be possible for WHMCS to set up automation on 2 separate servers at the same time like this? -

 

Hosting Package 1.

Upon hosting payment and domain name sign up -

WHMCS will set up Server 1 automatically with nameservers:

ns1.mydomain.com

ns2.mydomain.com

 

Hosting Package 2.

Upon hosting payment and domain name sign up -

WHMCS will set up Server 2 automatically with nameservers:

ns3.mydomain.com

ns4.mydomain.com

 

What are the steps to set this up correctly?

 

Also, I see a "default" server with "*" indicator for automation set-up. If I set the second server to default, does that mean that I will lose all automation for server 1? Also what happens when the auto suspension/termination kicks in for server 1 when cron jobs run? Will it be ignored since server 2 is the new default?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I made another group for another server but its showing that 'server not found' error.. Is it cause by not being set as default server? or it will be still get provisioned when order is get accepted..? and what is the process to work on tis situation? 

Beacuase my one server is from my hosting provider (coz im a reseller) & another server is from amazon aws which is created by me and it also working fine and everything is ok, except the problem that I mentioned (refer screenshot)

P.S. All servers are cPanel servers. Thanks..

Grouperror.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @pratik_asabe,

Have you been through all of the steps in setting up the servers, especially the penultimate point about Test Connection?

https://docs.whmcs.com/Servers#Adding_a_New_Server

What happens when you do this with the one that gives you the "server not found" error?

Also have you setup the server group correctly for each of the products?

 

product setup.jpeg

Edited by Vox

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes I did everything and I noticed that even if we add two servers separately in having separate group for each of the servers it will fetch packages from default server only but this does not cause any error, we can still take orders but difference is at the time when we accept the order we have to select manually on which server this client should go.. it needs bit of logic to do all automation, its not full automation its kind of a semi-automated process.. and btw, thanks for guiding me.. appreciate it.. 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use & Guidelines and understand your posts will initially be pre-moderated