Slaweally Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago (edited) Merhabalar, Arkadaşlar geçenlerde bir konuda Whmcs TR karakter sorununu çözümünü bulamamıştık herkes geçici çözümler söylemişti. Konu hakkında kalıcı bir çözüm ürettim kullanmak isteyen kullnabilir dilediği gibi. Öncelikle bu konu hakkında Whmcs tarafında bir makale paylaşılmış ben yeni denk geldim belki denk gelen vardır bilmiyorum. Kısacası Whmcs diyor ki Sunucu tarafında nginx apache htacess vb işlem yapmanıza gerek yok basit bir hook ile sorunu çözebilirsiniz. bu Hook dosyasını yazdım kullanmak isterseniz; Whmcs kurulu olan dizinde: includes/hooks/transliteration_tr.php dosya oluşturup içine aşağıdaki kodları yerleştirin <?php /** * WHMCS Türkçe Karakter Transliterasyon Hook * URL ve Modül verilerindeki karakterleri otomatik dönüştürür. * Ali Comez */ function hook_transliterate($string) { $search = array('ç', 'ş', 'ğ', 'ü', 'ö', 'ı', 'Ç', 'Ş', 'Ğ', 'Ü', 'Ö', 'İ'); $replace = array('c', 's', 'g', 'u', 'o', 'i', 'C', 'S', 'G', 'U', 'O', 'I'); $string = str_replace($search, $replace, $string); return $string; } Not: Bu hook dosyası eski URL'lere birşey yapaaz zaten oluşturulmuştur. yeni oluşturulacak olan URL'ler için geçerlidir. Eski URL'lerin dönüşümü için bilgi bankası veya duyurularınızı yeniden düzenleyip kaydetmeni gerekiyor ki whmcs bunları yeniden oluştursun. Sağlıcakla kalın... Kaynak: Whmcs TR Karakter sorunu ve çözümü Edited 12 hours ago by Slaweally Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts