Jump to content
TheHackRepairGuy

Domain transfer Registrar default is none after paid and approved

Recommended Posts

Hi,
After domain name transfer payment is received
and the order has been approved for a domain name transfer, 
we still need to go to the client profile in WHMCS
and manually change the registrar from none. to Enom.

(oddly, the domain status shows "Active" which further frustrates the process as our people think it's in process...)
 

image.png.3efe9fb228f1eed245d55bd40c9bad31.png


Everything else is set to run automatically, on an active client order, but transfer does not initiate after approval.

Is there a way to set "None" to Enom "automatically"
so that the paid transfer order will auto post to Enom without having to manually set None to Enom?


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Go to "System Setting ---> Products/Services---->Domain Pricing" then from last part "Auto Registration" select enom instead none. You are done now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not correct, Biswashost. You did not fully read my statement.

I'll state again below:

The complaints here have been that Enom is already set (as you can see in the picture attached below).2022-11-05_16-02-41.png.0039c25370e6787578c02e875af1e26f.png


The  problem..."is that the Registrar is set", but 

After domain name transfer payment is received
and the order has been approved for a domain name transfer, 
we still need to go to the client profile in WHMCS
and manually change the registrar from none. to Enom.

(oddly, the domain status shows "Active" which further frustrates the process as our people think it's in process...)
 

image.png.3efe9fb228f1eed245d55bd40c9bad31.png


Everything else is set to run automatically, on an active client order, but transfer does not initiate after approval.

Is there a way to set "None" to Enom "automatically"
so that the paid transfer order will auto post to Enom without having to manually set None to Enom?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, your case is not normal. Because if your "Auto Registration" tab has a valid company name like enom/resellerclub etc, then each new order by default will goes to that company. It should not go to "None".  So, you can check where is the problem. Try to use updated version of your WHMCS & all module/hook as updated version as well. We are not facing these kinds of issue, although we are not using enom. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @TheHackRepairGuy

The registrar selected in the Auto Registration field will be used when the automation is triggered by the client's payment of the invoice.

It sounds like you're choosing to skip this automation by accepting the order before payment?

In which case its necessary to tell WHMCS which registrar to use by selecting it from the Registrar dropdown on the Order Details screen and checking "Send to Registrar".

Then click the Accept Order button.

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI,
Sorry, not sure what yo mean by "It sounds like you're choosing to skip this automation by accepting the order before payment?"
 

  1. Client has had an account setup for 10 years.
  2. Client goes to registration page as usual and chooses to transfer a .com domain.
  3. Client pays after invoice generated.
  4. .com is set to Enom register (as shown in picture above).
  5. I see the transfer order in the Orders -> List all Orders page.
  6. I approve that transfer to ensure it goes through.
  7. Situation. Even though all of the above has been done, a week later, client notices his transfer has not "started",
    I view the domain status, which
     shows as "Active".
  8. BUT the registrar dropdown box, which should be auto set as Enom by default (#4 above), is set to "none", as shown below:
    845643532_image.png.3efe9fb228f1eed245d55bd40c9bad31(1).png.e63941a529d8eb6020b4393c93f77fb4.png


     

Does this help explain things a bit better?


Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @TheHackRepairGuy,

The transfer is initiated with your registrar immediately after step 3; Enom will be set in the Registrar field once the invoice is marked paid.

If this is not occurring automatically, please see this guide to troubleshoot: https://help.whmcs.com/m/troubleshooting/l/679725-troubleshooting-domain-provisioning-problems#other_registrar_errors

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use & Guidelines and understand your posts will initially be pre-moderated