Jump to content
mauamolat

PayPal Basic still unpaid after payment

Recommended Posts

Hi Guys. I've been using PayPal basic for almost two years now and I had no issue with it until this week. It just don't work anymore for capturing payments in whmcs. It does capture through paypal but in my whmcs, I have to manually add the payment details to the invoice and mark it as paid. Any advice or have tou ever encountered this one on your end? Thanks. I've alreasy messaged paypal about this and they seems useless. and I see no error in gateway log as well but in the PIN History in PayPal, I see the transactions being in a status of retying multiple times

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

Are you seeing any entries for these payments under Billing > Gateway Log?

This should show any IPN messages received and may provide details on why these aren't being applied correctly. If you don't see any entries there for these payments then this would indicate a problem with the IPN messages being received.

We have further details which may help here: 

https://docs.whmcs.com/PayPal#Instant_Payment_Notification_.28IPN.29

https://docs.whmcs.com/PayPal#Error_Messages

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does your PayPal account have more than one email address linked to it?

You may want to try and add them all, separated by commas, under the PayPal Basic settings in Payment Gateways section.

39623931_ScreenShot2020-07-23at2_34_35PM.thumb.png.d13467e0e0ae94c28d8a8eaf86f64a25.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I basically started running into this issue the other day. Nothing is showing in Gateway logs and I have made all the changes WHMCS admins requested in the ticket I have with them. Just doesn't make sense why this would just change. I basically started running into this issue the other day. Nothing is showing in Gateway logs and I have made all the changes WHMCS admins requested in the ticket I have with them. Just doesn't make sense why this would just change. 

It was hit/miss yesterday after some changes but now nothing works after doing all what is documented. Paypal isn't communicating at all with the panel. 

Edited by snofire

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, mauamolat said:

I disabled paypal basic and activated after upgrade and now works

Mine started when I was still on 7.6.1 and continued into 8.0.2 . I just tried what you said and will see what happens. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also clear all your install with dependencies. Make sure you apply WHMCS Release notes information like the codes in every template or modules to be replaced. Sometimes it make the conflict to any other settings like that

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, mauamolat said:

Also clear all your install with dependencies. Make sure you apply WHMCS Release notes information like the codes in every template or modules to be replaced. Sometimes it make the conflict to any other settings like that

Ok will give it a shot but this started happening before upgrading WHMCS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use & Guidelines and understand your posts will initially be pre-moderated