Jump to content
hardikjoshi

zoho smtp not working

Recommended Posts

hello,

i am using zoho mail service. 

but the problem is zoho smtp not connect to whmcs smtp mail when send email than i see this error
"

Send Email Message

Email Sending Failed - SMTP connect() failed. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting

Email Queue Processing Completed 

"
Please help me to solve it 

155904289_Screenshot(119).thumb.png.c12afc1cdc70d90ce4c1cf29edcaa510.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edit the configuration.php file and add the following code after that try to send mail you will see the exact error.

$smtp_debug = true;

Share this post


Link to post
Share on other sites

The connection refused error indicates that your SMTP server is either rejecting the connection or more likely cannot properly connect (either wrong Encryption Type, Hostname, Port Number, or combination of these).

I would recommend reaching out to your sysadmin to ensure the server itself can communicate to the SMTP server via the configuration you have specified and double check the provided details.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could very well be a firewall rule that rejects the connection. Are you able to telnet to the SMTP port?

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, WHMCS Marcus said:

The connection refused error indicates that your SMTP server is either rejecting the connection or more likely cannot properly connect (either wrong Encryption Type, Hostname, Port Number, or combination of these).

I would recommend reaching out to your sysadmin to ensure the server itself can communicate to the SMTP server via the configuration you have specified and double check the provided details.

i check smtp details 5-6 times and zoho send me the smtp host and details you can check here

 1419310732_Screenshot(127).thumb.png.e1a7f8aff5a0c7aa2377741e42f3cc2e.png
 

and i check my smtp details 5-6 times but not working 


404278940_Screenshot(128).thumb.png.e73f82ff99ed0a9537c9d3986f52b229.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you have SSH access to the server from where your WHMCS installation is, please try using the following command:

telnet smtp.zoho.com 465

You should see something like this:

Trying 204.141.43.189...
Connected to smtp.zoho.com.
Escape character is '^]'.

If you only see the first line, something is blocking you from making the connection - probably a firewall.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, DennisMidjord said:

If you have SSH access to the server from where your WHMCS installation is, please try using the following command:


telnet smtp.zoho.com 465

You should see something like this:


Trying 204.141.43.189...
Connected to smtp.zoho.com.
Escape character is '^]'.

If you only see the first line, something is blocking you from making the connection - probably a firewall.

ok let me check it 

Thank you for your support

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/16/2019 at 11:32 PM, DennisMidjord said:

If you have SSH access to the server from where your WHMCS installation is, please try using the following command:


telnet smtp.zoho.com 465

You should see something like this:


Trying 204.141.43.189...
Connected to smtp.zoho.com.
Escape character is '^]'.

If you only see the first line, something is blocking you from making the connection - probably a firewall.

i try it but not working.

any other email smtp services website ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems like something is blocking the connection from your server. You will face the same issue if you try to connect to another SMTP service if it's running on the same port.

Ask your host to open port 465 outgoing TCP.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/16/2019 at 11:32 PM, DennisMidjord said:

If you have SSH access to the server from where your WHMCS installation is, please try using the following command:


telnet smtp.zoho.com 465

You should see something like this:


Trying 204.141.43.189...
Connected to smtp.zoho.com.
Escape character is '^]'.

If you only see the first line, something is blocking you from making the connection - probably a firewall.





thank you for your grate support the problem is now solved with this step 

i am very happy with this community

Thank you   @DennisMidjord

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use & Guidelines and understand your posts will initially be pre-moderated