Jump to content
Allen Bowers

Whmcs Slowest site i have ever seen

Recommended Posts

My whmcs installation is incredibly slow. I counted, it takes about 1 minute to load any page the first time. thats a full 60 seconds. this thing is costing me money. It has always been this slow right out of the box, i just hoped it would get better. The install is on hosting.regiondesigns.com but im using whmcs bridge on regiondesigns.com they both slow. How do i fix this Emergency? i cant do anything at this speed...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Allen Bowers,

I have moved your thread to the "Using WHMCS" forum from "Vendor Discussion".

Visiting your website today, the WHMCS homepage loaded in 3.03 seconds. That wouldn't warrant further investigation in my book.

 

firefox_2018-06-26_21-13-54.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thats not the response times i have been getting. if you go to regiondesigns.com and select the client area button ( red circle on the right), its a link to open the client area of the whmcs site. it takes forever, i have tried everything with this. please help!

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Allen Bowers said:

That's not the response times i have been getting.

nor me when I check your site. impatientsmilie.gif

8 hours ago, Allen Bowers said:

if you go to regiondesigns.com and select the client area button ( red circle on the right), its a link to open the client area of the whmcs site. it takes forever

when I tried clicking on that button first thing in Firefox, it must have taken well over 30 seconds (didn't time it); using Edge, it took 21 seconds to do the same thing (timed)... even going from pressing the order now button on the cart products page, to the next stage of the order process takes 20 seconds in Firefox... i'm getting similar time moving between any other two WHMCS pages... yet between WP pages, it seems reasonably (though not lightning) quick.

if you compare that to my v7.6 dev, where the equivalent time moving between WHMCS pages in less than a second - and I don't think the devs are hosted on a particularly fast server.... of course, i'm not using WP, Bridge or a custom template on the dev, so each of them could be slowing down the process at your end, but to have it slowed down to such a degree is extreme.... if you take a look at the Softaculous WHMCS Demo, which is a clean installation of v7.5, then that is ok in terms of speed... looking at the source code of a WHMCS page on your site, I can see that it's having to pull 30+ separate css stylesheets and 40+ .js files which won't be helping speed-wise.

if I were you, and if you get your license direct from WHMCS, then i'd be tempted to get a free developers license from them and do a clean WHMCS install (e.g no custom templates, no WordPress, no Bridge) elsewhere on the same server and just see how fast it is... if it's fast, then the core original issue might lie with your WP/Bridge/Custom theme... if it's still slow (20 secs etc), then it might be a server issue.

i'd also have said to open a ticket with Support, but if John's not seeing what we're seeing, then there may be little point at this stage - in any event, I think they prefer testing clean installs with no addons/WP etc, so setting up a dev still might be a good first test, and if the dev is slow, then give Support the details of the dev for them to investigate.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can confirm the slowness on your WHMCS installation as well. Please open a ticket so our team can take a look at this. This is not a speed at which WHMCS would normally operate and there are many factors that can contribute.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Being a Whmcs user for the past 11 months i think it is the best collaborative platform available with a extraordinary speed. Taking orders, working on support tickets have never been so easy.

 

Adrian Gates

Sales Consultant - Apps4Rent

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
 
 
 
 
77/5000
 
That's my experience as well. After upgrading to 7.6 whmcs is terribly slow
Edited by dnerty

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try to change, in configuration.php

$disable_admin_ticket_page_counts = true;

This has helped, now it's faster..

Share this post


Link to post
Share on other sites

In my experience WHMCS is getting slower with every new major release. I recently upgraded to 7.5 and its slow. Slower than 7.2, and that is even slower than v6 which was very snappy.

Edited by yggdrasil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Allen Bowers,

your server makes a power-napping.

response Header 200 OK and then --> DNS resolved after 30ms --> SSL 124ms --> connected 238ms --> Wait 2.67 sec 💤💤💤

image.png.d50470100f2300ca0fdbc08a72a07d9e.png

Parsing php 💤💤💤 

image.png.d7ec474d3a1ecfd43934ddecd600207d.png

Greetings Christian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use & Guidelines and understand your posts will initially be pre-moderated