Jump to content
Sign in to follow this  
rodeoXtreme

5.3.3 Cron Job Email Issue

Recommended Posts

We upgraded to 5.3.3 yesterday and the Cron Job ran at midnight EST; however, our Admin's didn't receive the usual email report. During our investigation, the Activity Log shows that the Cron ran successfully; charged cards, created invoices, etc. However, no emails were sent to the client nor the admins.

 

We have been using Mail PHP for years and decided to test it via SMTP settings and again, no emails.

 

We have verified /var/log/cron that it ran, checked error logs and there is no errors. Has anyone had this issue or know where we can check. I have opened a Ticket a few hours ago but hope that someone would know a fix.

 

Cheers!

Share this post


Link to post
Share on other sites

here also + i have this error in the logs:

 

Cron Job: Hook Completed - Returned False

 

 

but invoices seams to be generated but no email! i hope the invoice will be generatesd as they should if not we all loosing money!

Share this post


Link to post
Share on other sites

+ the customer also dont get a mail, when the cron creates a new one!!

 

- - - Updated - - -

 

this is my batch, which iam using now for 1 year!

 

 

REM Whmcs Automation Settings

E:\Programme\Php\php.exe -q E:\Www\Whmcs\admin\cron.php

 

 

REM Domain Sync Enabled

E:\Programme\Php\php.exe -q E:\Www\Whmcs\crons\domainsync.php

 

 

when i execute just E:\Programme\Php\php.exe -q E:\Www\Whmcs\admin\cron.php directly, it seams to work...

Share this post


Link to post
Share on other sites

We have been running the cron every 5 minutes while trying to test this problem and discovered that the Cron stops at:

 

Cron Job: Starting Processing Credit Card Charges

 

I wonder if the /includes/ccfunctions.php is the issue?

 

Anyone else see this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally! I discovered the problem was due to a Custom Invoice PDF module. Once I disabled it, I manually ran another CRON and IT Worked.

 

WOW - 6 hours of testing, searching and pulling out hair! But it's fixed.

 

Check out the Release Notes (all of the way at the bottom of the page) if you have any custom modules:

 

http://docs.whmcs.com/Version_5.3_Release_Notes

 

This is the information:

 

Release Notes

Important Changes to file locations

 

As part of a restructure of the WHMCS class layout, many of the third party classes used by WHMCS have now moved. Their previous and new locations are as follows:

 

/includes/classes/class.phpmailer.php --> /includes/classes/PHPMailer/

/includes/classes/class.smtp.php --> /includes/classes/PHPMailer/

/includes/classes/class.tcpdf.php --> /includes/classes/TCPDF/

/includes/fonts/*.* --> /includes/classes/TCPDF/fonts/*.*

/includes/smarty/*.* --> /includes/classes/Smarty/*.*

 

A comparison of the includes/classes/ directory between 5.2 and 5.3 is recommended to remove any relocated files.

Share this post


Link to post
Share on other sites

+ in 5.2.6 in includes\classes there are many files in it but in 5.3.3 there is just 1 file class.mobile.php and some new folders... so can i delete all files except for the folders and class.mobile.php ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
doeas this also fix the problem with the cron job mails?

When the cron runs and tries to generate a pdfinvoice it will fail with the error so yes it should solve that .

 

this exact same scenario happened with the whmcs core file tcpdf.php onthe release of v4.2 and Mat then fixed the core file then.

obviously this was overlooked again.

with all of the bugs and problems over the last 12 months I have lost almost all faith in the whmcs product.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes really alot of bugs and problems right now!

 

for now it seams to work, i have got the cron mail today...

Share this post


Link to post
Share on other sites

i got this in my cron job mail logs...

 

Email Sent to Client Namer (Kunden Rechnung Erstellt) - User ID: 4438

System

18/02/2014 00:00

Cron Job: Hook Completed - Returned False

 

 

is this normal?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use & Guidelines and understand your posts will initially be pre-moderated